Business

BEDRIJVEN OP BUSINESS PARK AVIOLANDA

Aviolanda_8340 kopie

FOKKER SERVICES

Fokker Services is een geïntegreerd organisatie, met op kennis gebaseerde diensten en organisaties die partners met fabrikanten, eigenaars en exploitanten van luchtvaartuigen in de voortdurende concurrerende werking van hun vloot door de toenemende technische verzending betrouwbaarheid (TDR Technical Dispatch Reliability) en het comfort van de passagiers, terwijl de directe bedrijfskosten verminderen (DOC, Direct Operating Cost).

 

Vandaag de dag heeft Fokker Services haar positie als uniek en waardevolle partner voor de wereldwijde luchtvaartindustrie verdiend met het ondersteunen van een grote vloot van verschillende typen vliegtuigen.

GA NAAR WEBSITE

FOKKER ELMO

De missie van Fokker Elmo is om de leider te worden het ontwerpen, productie en ondersteuning van elektrische systemen en oplossingen in de luchtvaart en defensie markten. Kerncompetenties zijn ontwerp, integratie, productie en ondersteuning van koppelingssystemen voor elektrische bedrading (EWIS) inclusief vlucht testen en instrumentatie bekabeling systemen. Fokker Elmo biedt een betaalbare en concurrerende productie in strategisch belangrijke regio’s en ondersteunen onze klanten met deelname aan de industrie.

GA NAAR WEBSITE
Aviolanda_7317 kopie
4Repair foto BPA

4REPAIR

4Repair, opgericht in 2013, is een gespecialiseerd bedrijf in structurele reparaties en wijzigingen, tijdens base-onderhoud, line-onderhoud en AOG reparaties. 4Repair biedt klanten ervaren en gestructureerde specialisten, inclusief gereedschap, materialen en bevestigingsmiddelen. Wij zijn in staat om schade te inventariseren (contact met engineringafdeling), inspecteren en het uitvoeren van de reparatie.

 

Door de aanwezigheid van het AM&TS op Business Park Aviolanda bestaat de mogelijkheid dat 4Repair in aanmerking komt als erkend leerbedrijf, zodat zij stageplaatsen kunnen bieden aan leerlingen van het AM&TS.

GA NAAR WEBSITE

AELS

Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) is een Nederlandse onderneming die sinds 2006 end-of-life strategieën ontwikkelt en uitvoert. De dienstverlening van AELS bestaat uit drie elementen. Ten eerste helpt AELS de klant bij het nemen van een eventuele end-of-life beslissing. Vervolgens demonteert en ontmantelt AELS het vliegtuig. Tenslotte verzorgt AELS alle activiteiten die nodig zijn om de onderdelen opnieuw beschikbaar te maken voor de luchtvaart, zoals logistiek, marketing en verkoop.

GA NAAR WEBSITE
aels
DCIM100GOPROGOPR0131.

TIAT

TiaT Europe, opgericht in 1999, is een ingenieursbureau gespecialiseerd in niet destructief onderzoek om defecten op te sporen in constructies van vliegtuigen. TiaT kan worden opgesplitst in drie afdelingen: inspecties, engineering & consultancy en opleidingen. TiaT ondersteunt klanten bij het uitvoeren van inspecties aan verschillende typen vliegtuigen, van een Cessna 152 tot een Boeing 747. Ook op engineering niveau bij o.a. het opstellen van proces manuals en het doen van onderzoek naar inspectiemethodieken voor composietmaterialen. De opleiding verzorgt trainingen voor NDO inspecteurs op diverse niveaus binnen twee stromingen: Aerospace en Industrieel in binnen- en buitenland.

GA NAAR WEBSITE

GEOINFRA

Geo Infra, gestart in 2002, is een civieltechnisch ingenieursbureau op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. De werkzaamheden op Business Park Aviolanda zijn geconcentreerd op het Remotely Piloted Aircraft System (RPAS) de Geo-Airflight. De Geo-Airflight is voor diverse doeleinden en toepassingen inzetbaar. Invliegen van (3D) DSM-modellen, bruikbaar voor 3D ontwerpen en bepalen van hoeveelheden. Vegetatie monitoring, actualiseren topografische beheerskaart, luchtfoto’s bij calamiteiten zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van de Geo-Airflight.

GA NAAR WEBSITE
15707_geo-airflight-7
schermafbeelding-2014-09-16-om-16-17-03

ATS

‘Airline Technical Support’ (ATS) is gespecialiseerd in het leveren van technisch bekwaam personeel, line/base maintenance en re-delivery. Het uitvoeren van verschillende testen, fysieke inspecties van het vliegtuig en onderhoudstaken voor bedrijven met een EASA 145 goedkeuring worden gerekend tot de hoofdtaken. Ook gaan zij de dialoog aan met afgestudeerden van de Aircraft Maintenance Academy & Training School en creëren zo mogelijkheden met hun klanten om te kijken of de studenten een toevoeging kunnen zijn voor de toekomst.

GA NAAR WEBSITE

AEROBOTICA

Aerobotica is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en produceren van UAVs voor professionele toepassingen. Momenteel worden er voor de volgende sectoren UAVs ontwikkelt: de agrarische sector, surveillance en industrie. Het doel is hierbij om het arbeidsintensieve werk veiliger en gemakkelijker te maken.

GA NAAR WEBSITE
Afbeelding1
20150821_120529

ACRATS Training Services

ACRATS is gespecialiseerd in opzetten en verzorgen van opleidingen en trainingen op het gebied van fabricage en reparatie van composietdelen. Daarnaast verzorgt ACRATS ook opleidingen en trainingen op het gebied van overige lichtgewicht constructies zoals aluminium plaatwerk, sealing compounds en corrosiebeheersing. Door praktijkopdrachten te koppelen aan de werkpraktijk, wordt een optimale leeromgeving gecreëerd. Daarnaast worden ook meteen de nodige vaardigheden en competenties bijgebracht, wat de professional nóg waardevoller maakt in zijn dagelijkse werkzaamheden.

GA NAAR WEBSITE

QUALITAIR

QUALITAIR is al bijna 50 jaar lang leverancier van vliegtuigtechnici en operationeel personeel voor grote en kleinere vliegtuig MRO bedrijven. Als onderdeel van de Randstad Groep, werkt QUALITAIR in een internationale niche van zeer gespecialiseerde technici. In Nederland heeft de onderneming onder andere een vestiging op Schiphol en op het businesspark van Aviolanda.

QUALITAIR heeft een groot internationaal luchtvaartnetwerk van medewerkers en klanten. De onderneming levert vliegtuigtechnici op tijdelijke basis, maar verzorgt ook de werving en selectie van vast personeel, de executive search en de fixed price projects.

Voor opleiding en training werkt QUALITAIR nauw samen met onder andere de Aircraft Maintenance & Training School.

GA NAAR WEBSITE
frans4237116medium

BEDRIJVEN BIJ DE LUCHTMACHT

Terma

TERMA

Sinds 1969 is Terma Aerostructures A/S een toonaangevende leverancier van geavanceerde aerostructures voor commerciële en militaire vliegtuigen wereldwijd. Technische precisie, vindingrijkheid , en kwaliteit staan voorop. Terma ontwikkelt ‘mission critical’ oplossingen voor luchtvaart en defensie, evenals toepassingen voor ruimtevaart en civiele markten.

GA NAAR WEBSITE

BOEING

De deskundigheid van Boeing beslaat een breed scala van producten zoals o.a. straaljagers, helikopters, cybersecurity producten, raketverdediging en commerciële vliegtuigen. Op vliegbasis Woensdrecht werkt Boeing samen met LCW aan het vergroten van de capaciteiten van onderhoud, reparatie en revisie en het uitbouwen van kansen voor de Nederlandse industrie.

GA NAAR WEBSITE
LANDMACHTDAGEN ARNHEM 28MEI2005: FOTO: PETER WIEZORECK De koninklijke Landmacht hield zaterdag 28 en zondag 29 mei openhuis op het militair luchtvaartterrein Deelen nabij Arnhem. Op beide dagen was er veel te zien, maar vooral ook veel te beleven. Het thema van dit jaar luidde dan ook: "de Landmachtdagen, beleef het mee". Zo waren er demonstraties van de verschillende landmachteenheden en kon het publiek kennismaken met het materieel en deelnemen aan diverse activiteiten. In het bijzonder werd er tijdens de Landmachtdagen aandacht besteed aan het werk van de militairen in uitzendgebieden. FOTO: Apache gevechtshelikopter.
elbit

ELBIT

Elbit Systems of America heeft een samenwerkingsverband met het Logistiek Centrum Woensdrecht op het gebied van dienstverlening, ondersteuning en oplossingen. Deze samenwerking is aangegaan om de toestellen van de Koninklijke Luchtmacht te ondersteunen en het uitvoeren van avionica reparatie-, vervangingswerkzaamheden en upgrades voor F-16’s en diverse andere luchtvaartuigen, waaronder helikopters.

GA NAAR WEBSITE

AIRBORNE SERVICES

Airborne Services is actief in het onderhoud en de reparatie van composiet constructie’s met een specialisatie in helicopter rotorbladen. Het bedrijf richt zich met name op het verkorten van de “turn around time” en heeft een nauwe samenwerking met het Logistiek Centrum Woensdrecht van de Nederlandse Luchtmacht. De business unit is onderdeel van de Airborne International group welke zich al 20 jaar specialiseerd in het ontwerpen en produceren van geavanceerde composieten voor onder andere de lucht- en ruimtevaartindustrie. Door met name het gebruik van geautomatiseerde productieprocessen onderscheidt Airborne zich van andere leveranciers.

GA NAAR WEBSITE
NH-90
onderhoud-aan-een-f100-motor-in-de-werkplaats-van-het-logistiek-centrum-woensdrecht-met-een-boroscoop-bekijkt-een

STANDARDAERO

StandardAero is gevestigd op de vliegbasis Woensdrecht en vormt samen met het Logistiek Centrum Woensdrecht de publiek-private samenwerking vliegtuigmotorenonderhoud. Het primaire product van StandardAero moet het uitvoeren van onderhoud, reparatie en revisie activiteiten op militaire vliegtuigmotoren worden.

GA NAAR WEBSITE

NLR

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is de Nederlandse kennisonderneming voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. De activiteiten zijn relevant voor de maatschappij, marktgericht en worden uitgevoerd zonder winstoogmerk. Zo versterken zij de innovatiekracht, het concurrentievermogen en de effectiviteit van overheid en bedrijfsleven. De werkzaamheden van het NLR beslaan het volledige spectrum van RDT&E (Research, Development, Test & Evaluation), waaronder alle belangrijke onderzoeksstadia – van validatie, verificatie en kwalificatie tot evaluatie. Hiermee levert het NLR een bijdrage aan het innovatieve vermogen en aan de versterking van de concurrentiepositie van overheid en publieke en private organisaties in Nederland en daarbuiten.

GA NAAR WEBSITE
NLR
Thales

THALES

Thales Netherlands is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van geintegreerde maritieme command and control, sensoren en communicatiesystemen, evennals-grondgebonden luchtverdediging systemen en telecommunicatie-apparatuur. Onlangs breidde de activiteiten van het bedrijf uit in de civiele domein: e-ticketing voor het openbaar vervoer in Nederland en de oprichting van de cyber security tak. Een ander relatief nieuw marktsegment is de maritieme veiligheid en beveiliging.

GA NAAR WEBSITE

AAR

AAR is een toonaangevende leverancier van de luchtvaartdiensten aan de wereldwijde commerciële ruimtevaart en overheid/defensie-industrie. AAR combineert een dichtbij-de-klant business model met een breed menu aan mogelijkheden om klanten te helpen. Zo helpen zij ze om efficiënter te werken, lagere kosten te krijgen en bij het handhaven van een hoog niveau van kwaliteit, veiligheid en service. AAR is een financieel stabiele, toegewijde partner met een blijvende inzet voor innovatie, uitvoering, continue verbetering en waarde voor de klant.

GA NAAR WEBSITE
AAR
ADSE-BV-logo

ADSE

In 1996 besloot ADSE de jarenlange kennis en ervaring op het gebied van luchtvaart te ontsluiten voor andere markten. Vandaag de dag staat er een organisatie van zo’n 80 ingenieurs en adviseurs. Ze weten alles van luchtvaart, maar zijn ook thuis in high tech systemen en processen op het gebied van defensie en mobiliteit. Hun focus ligt op datgene waarin ze excelleren: advies en implementatie. En de projectaanpak van ADSE is ISO9001 gecertificeerd.

GA NAAR WEBSITE