Capabilities

DE CAPABILITIES VAN BUSINESS PARK AVIOLANDA

“Voor de Luchtmacht zijn operationele en financiële duurzaamheid van essentieel belang. We denken dat dit verbeterd kan worden door de juiste samenwerkingsverbanden tussen het LCW, de industrie en kennisinstituten”

Eric Schevenhoven, Commandant Logistiek Centrum Woensdrecht

straaljager2

CIVIEL & MILITAIR ONDERHOUD

De samenwerking tussen Business Park Aviolanda en de Koninklijke Luchtmacht biedt kansen voor het bedrijfsleven, de werkgelegenheid en innovatie. Waar de Koninklijke Luchtmacht werkzaam is op het gebied van militair onderhoud, is Business Park Aviolanda actief op het gebied van civiel onderhoud. De samenwerking tussen beide partijen biedt kansen voor het bedrijfsleven, de werkgelegenheid en innovatie.

 

“Ongeveer tien jaar geleden is het Maintenance Valley initiatief ontstaan. De overheid streeft met dit initiatief naar een cluster van luchtvaart gerelateerde bedrijven in Zuid-Nederland. Vliegbasis Woensdrecht is daarvan het centrum en hierbij staat een sterke verbinding tussen industrie en overheid voorop”, aldus Commodore Eric Schevenhoven.

UAV DEMO SITE

Onbemand vliegen heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen. Hoewel het professioneel vliegen (nog) erg aan banden is gelegd en de mogelijkheden beperkt zijn, wordt er in de toekomst veel van deze nieuwe markt verwacht. De unieke locatie van Business Park Aviolanda zorgt ervoor bedrijven de mogelijkheid hebben om nieuwe UAVs legaal te testen of te demonstreren.

GA NAAR UNMANNED.NL
_NFF5741
DSC_0246 kopie

AIRCRAFT REDELIVERY

Een groot deel van de burger luchtvaartvloot is in eigendom van leasemaatschappijen. Een groeiende markt in de luchtvaart MRO is het ‘ombouwen’ van toestellen voor verschillende operators in opdracht van leasemaatschappijen zoals AERCAP en GECAS. Tijdens de revisie of de onderhoudscyclus wordt zowel het interieur als het exterieur aangepast aan kleuren en huisstijl van de nieuwe operator.

SPRAY PAINTING

Een van de capabilities die waarde toevoegt aan de one stop shop Aviolanda is om vliegtuigen te voorzien van een nieuwe laklaag. In één week tijd wordt een 180-zitter ontdaan van de oude verflaag, in de primer gezet en voorzien van (meestal) twee nieuwe laklagen, inclusief belettering/logo e.d. Een groot deel van deze business komt voort uit de redelivery activiteiten van Fokker Services. De huidige leverancier van deze diensten doet dit voor Fokker, maar trekt ook veel eigen werk aan.

 

BPA is onderhandeling met partijen over het realiseren van een nieuwe narrow-body hangar voor dit doel.

Fokker Aircraft Services MRO
DSC_0246 kopie

COMPOSIETONDERHOUD

Vliegtuigen en helikopters bestaan steeds vaker (deels) uit composietmaterialen. Er is echter nog een tekort aan kennis van composietreparatie. Kapotte composietdelen vervangen in plaats van repareren is daarom gangbaar. Er is daardoor een grote vraag naar composiet onderhouds- en inspectiediensten in de militaire en civiele luchtvaart. De reparatiemarkt zal sterk groeien door het toenemende gebruik van composieten en de mogelijkheden om die te kunnen repareren.

COMPONENTENONDERHOUD

Een essentieel onderdeel van onderhoudsactiviteiten is het beschikbaar hebben van nieuwe of gereviseerde onderdelen gekoppeld aan de logistiek die hier achter zit. Bij MRO activiteiten worden inspecties gepland, waaruit reparatie of vervangingsopdrachten komen. Bij FS worden veel van deze diensten in de zgn. back shops gerealiseerd. Kleine, gespecialiseerde afdelingen, die elk hun eigen onderdeel behandelen (avionica, bewegende delen, interieur, motor, etc.).

2014-01-25 - Opendag AM&TS - IMG_2880_jpg