Over ons

OVER AVIOLANDA AEROSPACE

Aviolanda Aerospace ontwikkelt zich als dé aerospace innovation hub op het gebied van community building, markt ontwikkeling en de creatie van marktplaats. Het is de Nederlandse one stop shop voor onderhoud en kennisuitwisseling op het duurzame bedrijventerrein bij Vliegbasis Woensdrecht.

 

Binnen de duurzame, ruimtelijke en economische gebiedsontwikkeling is aandacht voor werken, wonen, personeel, scholing en onderzoek. Natuurlijk met een uitstekende bereikbaarheid en topfaciliteiten zoals de landingsbaan, parkmanagement, hangars en internationale kwaliteitserkenningen.

plattegrond woensdecht2

SINDS 2010

In 2010 is ruimte gemaakt op het bestaande bedrijventerrein voor nieuwe bedrijven in de luchtvaartindustrie door herstructurering. Bedrijven kunnen zich vestigen op Business Park Aviolanda. Er is een bedrijfsverzamelgebouw “Spirit” en een bedrijfsverzamelhal “Pionier”.

Op Business Park Aviolanda zoeken bedrijven synergie en gebruiken en ontwikkelen innovatieve technologie. Er is een internationale status door toonaangevende bedrijven met kwaliteitserkenningen die al op en rondom het terrein gevestigd zijn.

UNIEK

  • Uitstekende bereikbaarheid en de centrale ligging tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen (België);
  • Aanwezigheid en gebruik de operationele landingsbaan van militaire vliegbasis Woensdrecht;
  • Aanwezigheid gekwalificeerd personeel door 60 jaar luchtvaartindustrie in Woensdrecht;
  • Voldoende gekwalificeerd personeel in de toekomst door aanwezigheid opleidingscentrum voor luchtvaarttechnici;
  • Samenwerking overheid, ondernemers, onderwijs en onderzoek;
  • Een business to business omgeving, gericht op innovatie, research & development;
  • Kennis en ervaring gericht op zowel civiele als militaire markt en de mogelijkheid tot deelname in militaire maintenance, repair and redelivery activiteiten;
plattegrond woensdrecht 1