Woensdrecht & omgeving

Gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht telt ruim 21.500 inwoners en heeft een oppervlakte van 10.000 hectare. De gemeente bestaat uit vijf kernen: Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht.
De gemeente Woensdrecht kent een lange vliegtuighistorie. Al meer dan 75 jaar is hier een landingsbaan en een vliegbasis. Van de 9.000 arbeidsplaatsen die de gemeente kent zijn er maar liefst 3.000 gerelateerd aan vliegtuigonderhoud. Goed opgeleide en ervaren werknemers zijn en veel te vinden in Woensdrecht.

Ligging

Woensdrecht is strategisch gelegen in het zuiden van Nederland (Noord-Brabant) aan de grens met België. Er is een goede ontsluiting naar de A58/A4 richting de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam. Aviolanda Woensdrecht is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bergen op Zoom (Noord-Brabant) 11 km
Roosendaal (Noord-Brabant) 21,5 km
Etten-Leur (Noord-Brabant) 38 km
Breda (Noord-Brabant) 46,5 km
Rotterdam (Zuid-Holland) 76,5 km
Goes (Zeeland) 40 km
Middelburg (Zeeland) 58 km
Vlissingen (Zeeland) 61 km
Antwerpen (België) 36 km

Wonen, leven en recreëren in Woensdrecht

Het leefklimaat in de regio is erg prettig. De gemeente Woensdrecht bestaat voor een groot deel uit bos en polders. Door de aanwezigheid van het buitengebied en de ligging ten opzichte van steden, woont men in Woensdrecht altijd dichtbij de natuur, maar met alle voorzieningen binnen handbereik.
Er zijn bovendien goede onderwijsvoorzieningen voor kinderen van alle leeftijden in Woensdrecht en de regio. Daarnaast is er een rijk verenigingsleven. Zo zijn er verenigingen op het gebied van sport, cultuur, kunst en toneel.

In Woensdrecht kan actief gerecreëerd worden, met name om te fietsen, wielrennen, mountainbiken, wandelen en paardrijden in de omgeving bijzonder geschikt. Voor alle mogelijkheden op toeristisch en recreatief gebied kunt u terecht bij de VVV Brabantse Wal.

vliegtuig historie gemeente woensdrecht

Foto voor blz 38 ipv geiten

Foto toevoegen aan blz 46 of 47